انسان و محیط زیست

هوا وآب دو جزء مهم محیط زیست اندوخاک پس از این دو مهم ترین جزء محیط زیست محسوب می شوند . موجودات زنده بدون آب و غذا نمی توانند بیشتر از چند روز وبدون هوا بیش از چند دقیقه زنده بمانند اما برای ادامه ی زندگی به محیط زیست سالم نیز احتیاج دارند .

همان گونه که میدانید افزایش بی رویه جمعیت عامل اصلی آلودگی محیط زیست است.افزایش جمعیت موجب توسعه ی شهرها،افزایش وسایل نقلیه وافزایش مصرف سوخت وانرژی ودر نتیجه آلودگی هوا شده است . آلودگی هوا عامل بسیاری از بیماری های خطرناک در انسان،مرگ دام ها،فساد وخرابی محصولات کشاورزی و بسیاری مشکلات دیگر شده است .

افزایش جمعیت استفاده ی بی رویه از زمین وذخایر آن برای تولید محصولات کشاورزی،دامی و صنعتی و در نتیجه موجب کاهش ذخایر و آلودگی خاک شده است .

اهمیت آب درزندگی انسان

آب از منابع اصلی محیط زیست و یکی از مهم ترین نیازهای انسان است. بسیاری از فعالیت های کشاورزی،صنعتی،شهری وخانگی وحمل نقل به آب وابسته است. تولید محصولات کشاورزی ودامی،   تهیه ی غذا، نظافت وشست وشو، انتقال حرارت وآبیاری فضاهای سبز به آب نیاز دارد.فعالیت بسیاری از صنایع وکارخانه ها،بدون آب متوقف خواهد شد؛مثل صنعت پارچه بافی وکاغذ سازی .

همان گونه که آب مایه ی حیات است ، آب آلوده ، دشمن سلامتی است اگر فاضلاب های خانگی ، شهری، کشاورزی وصنعتی که دارای انواع میکروب ،انگل ، سم ومواد شیمیایی اند ، به آب های جاری وزیرزمینی نفوذ می کنند، موجب بیماری ومرگ انسان وسایر موجودات زنده ی خشکی وآبزی خواهند شد.

آلودگی آب های جاری موجب بیماری ومرگ آبزیان می شود.وازآنجایی که غذاهای دریایی از منابع اصلی غذای انسان محسوب می شوند ممکن است انسان ها با خوردن غذاهای دریایی آلوده  دچار بیماری های خطرناک شوند .

آب شیرین که مورد نیاز انسان ها وسایر موجودات زنده است، به مقدار معینی در طبیعت تولید می شوند. افزایش جمعیت ،توسعه ی شهرنشینی، پیشرفت صنعت واستفاده ی بیش از اندازه از منابع آب موجب خالی شدن ذخایر آب و آلودگی آن شده است .

   ویژگی های آب آشامیدنی

آب آشامیدنی باید پاک وسالم،بدون رنگ،بدون بو،بدون مزه ،صاف وزلال باشد. آب تصفیه شده مناسب ترین آب برای آشامیدن است که از طریق لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرد. در بعضی مناطق از آب چشمه، قنات ،چاه ،جویبار، آب انبار ،رود برای آشامیدن استفاده می کنند که اغلب آلوده است وباید قبل از مصرف با روش های مناسب سالم سازی شود.